Inhoud van dit blog
DEEL DIT BERICHT:

‘Jij hebt een bijzondere naam, die ben ik nog nooit tegengekomen!’

Ehm… nee ik ook niet. Persoonlijk ken ik niemand die Ardiëlla heet.

Wanneer je googelt naar mijn naam, wat ik zo af en toe wel eens doe. (Jij toch ook?) Dan kom ik alleen maar links en teksten tegen die ik zelf op het internet heb geplaatst, ooit. Of berichten waar ik in ben getagd. Dat zijn dan meestal berichten die wat te maken hebben met mijn grootste hobby: accordeon spelen. Maar dat is weer een ander verhaal…

Mooie naam!

Mooie naam, maar blijkbaar lastig om te onthouden, uit te spreken of te schrijven. 
Heb al heel wat variaties gehoord:

  • Ardiella: zonder puntjes, want waar zitten die op mijn toetsenbord?
  • Adriëlla: deze komt vaak voor, de ‘d’ voor de ‘r’ zetten
  • Adriëlle: en dan ook nog de laatste ‘a’ veranderen in een ‘e’
  • Adrienne: mmm, lijkt er misschien wel een beetje op 
  • Ariel: hahaha, kleine zeemeermin gezien?

Maar gelukkig, ik luister naar alles wat er een beetje op lijkt 😉

Ardiëlla kijkt lachend in de camera.

Waar komt de naam Ardiëlla vandaan?

Mijn naam is bedacht door mijn ouders. Volgens goede traditie ben ik vernoemd naar mijn oma’s. Dat werd vroeger namelijk vaker gedaan. 

  • Mijn ene oma heette Gerarda. Daar vandaan komt Arda.
  • Ella komt van mijn andere oma die heette namelijk Petronella.

Een beetje husselen en combineren en… tada…:

Ardiëlla 

Met de doopnamen: Gerarda Petronella Johanna Maria

 

Rooij & Burg

Dit zelfde trucje heb ik ook toegepast bij het zoeken naar een naam voor mijn bedrijf. Mijn meisjesnaam is Rooijakkers en ik ben getrouwd met Pijnenburg.  Wanneer je deze beide namen gaat husselen en combineren, kwam ik op: Rooij & Burg

Aangezien onze zoon en dochter ook een tijdje in het bedrijf hebben meegewerkt vond ik deze naam wel toepasselijk. Ook toen ik terug een eenmanszaak werd ben ik deze naam blijven houden. 

Waarom heet je bedrijf geen Ardiëlla design of Ardiëlla ontwerp?

Dat komt omdat ik, toen ik een eenmanszaak opstartte in 1996 van de Kamer van Koophandel te horen kreeg dat er in de naam van dit bedrijf geen Ardiëlla Pijnenburg mocht voorkomen. Er was een bedrijf dat nagenoeg hetzelfde heette en hetzelfde beroep uitoefende. Dus die vlieger ging niet op.

Mijn bedrijfsnaam werd, na lang wikken wen wegen, Indent, dat inspringen betekent. Wanneer je met Word werkt ken je het misschien wel, die twee driehoekjes die je kunt verschuiven en zo de tekst kunt laten inspringen? Dat is een indent in de engelse versie van het programma. Ik hielp in die tijd mensen/klanten in de grafische wereld die het (te) druk hadden. Ging dan meewerken op het bedrijf van de klant om de grootste drukte weg te werken. Heel normaal verschijnsel in de grafisch wereld, hollen of stilstaan, pieken en dalen. Een toepasselijke naam met een betekenis, daar houd ik wel van. 

Later ging ik me steeds meer bezig houden met het helpen van mensen in die omvangrijke grafische wereld. Helpen met het maken van een huisstijl, ontwikkelen van drukwerk en toegankelijk maken van pdf’s. Super leuk om te doen! Onze zoon en dochter kwamen in het bedrijf meehelpen dus was het tijd om een nieuwe naam te bedenken. Zoals je hierboven hebt gelezen was het een logische keuze om voor het bedenken van een nieuwe en toepasselijke bedrijfsnaam onze achternamen te husselen. Met als uitslag Rooij & Burg 😉. De traditie die begon met de naam ‘Ardiëlla’ hebben we dus voortgezet.

Ardiëlla

Nog één keer hoe je het schrijft: Aa – Rrr – D – Ie – Ee met twee puntjes op de e – L – L – Aa.

Ken jij iemand die exact hetzelfde heet? Laat je het me even weten? 

Meer om te lezen:

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de laatste updates, inspiratie en exclusieve aanbiedingen direct in je inbox.

Wat je kunt verwachten:

  • Interessante mailtjes over huisstijlen, grafische vormgeving en toegankelijke content
  • Tips en tricks om je huisstijl te verbeteren,
  • Exclusieve aanbiedingen en kortingen

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig de laatste updates in je inbox!