Ardiëlla

Foto van Ardiëlla Pijnenburg, eigenaresse van Rooij & Burg
Ardiëlla is de naam die ik heb gekregen van mijn ouders. Benieuwd hoe zij deze hebben bedacht? Lees dan dit 'blogje'. Weet je iemand die ook zo heet? Neem dan contact met me op!

Inhoudsopgave van dit blog

‘Jij hebt een bijzondere naam, die ben ik nog nooit tegengekomen!’

Ehm… nee ik ook niet. Persoonlijk ken ik niemand die Ardiëlla heet. Wanneer je googelt kom je bijna alleen maar stukjes tegen die ik op het internet heb geplaatst, ooit. Dat is dan wel weer grappig.

Mooie naam, maar blijkbaar lastig om te onthouden, uit te spreken of te schrijven. Heb al heel wat variaties gehoord:

  • Ardiella
  • Adriëlla
  • Adriëlle
  • Adrienne
  • Ardriella
  • Ariel

Maar Ik luister naar alles wat er een beetje op lijkt 😉

Ardiëlla Pijnenburg Rooij & Burg Ontwerp & Print | koffie

 

Waar komt die naam vandaan?

Mijn naam is verzonnen door mijn ouders. Volgens een goede traditie ben ik vernoemd naar mijn oma’s. Mijn ene oma heette Gerarda. Daar vandaan komt Arda.

Ella komt van mijn andere oma die heette namelijk Petronella. Een beetje husselen en combineren en… tada…

 

Ardiëlla
Gerarda Petronella Johanna Maria

 

Trucje

Dit trucje heb ik ook toegepast bij het zoeken naar een naam voor mijn bedrijf

Rooij & Burg

Deze naam is ontstaan door het husselen en combineren van mijn achternamen. Mijn meisjesnaam is Rooijakkers en ik ben getrouwd met Pijnenburg. Aangezien onze zoon en dochter ook een tijdje in het bedrijf hebben meegewerkt vond ik deze naam wel toepasselijk. Ook toen ik terug een eenmanszaak werd ben ik deze naam blijven houden. 

Rooij & Burg logo Dongen

 

Waarom heet het bedrijf geen ‘Ardiëlla design’ of Ardiëlla ontwerp’ of iets dergelijks?

Dat komt omdat ik, toen ik een eenmanszaak opstartte in 1996 van de Kamer van Koophandel te horen kreeg dat er in de naam van dit bedrijf geen Ardiëlla Pijnenburg mocht voorkomen. Er was een bedrijf dat  Adrienne Pijnenburg heette en hetzelfde beroep uitoefende. Dus die vlieger ging toen niet op. Mijn bedrijfsnaam toen was Indent, dat inspringen betekent. Ik hielp in die tijd mensen/klanten in de grafische wereld die het (te) druk hadden. Ging dan meewerken op het bedrijf van de klant om de grootste drukte weg te werken. Heel normaal verschijnsel in de grafisch wereld, hollen of stilstaan, pieken en dalen. 

Maar misschien moet ik eens denken aan een wijziging van mijn website-adres? Met ‘Ardiëlla‘ kom ik wel helemaal bovenaan te staan in Google 😉 

Zonder moeite, zonder adverteren, zomaar 
Je moet het alleen wel goed schrijven: Aa-Rrr-D-Ie-Ee-met twee puntjes erop-LL-Aa.

Wanneer jij iemand kent met exact dezelfde naam,
laat je me dat dan even weten?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tips, updates of nieuws in je mailbox

Mag ik je via mail inspireren met nieuwe producten, projecten of inzichten? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Je e-mailadres is bij mij in veilige handen. Ik zal niet spammen
Ardiëlla Pijnenburg

Ardiëlla Pijnenburg

Ik help je om een mooi bedrijf op de kaart te zetten met tips om je offline bekend te maken bij je publiek. Hier vindt je tips voor het vormgeven van je drukwerk, toepassen van je huisstijl en keuzes maken in het materiaalgebruik bij je drukwerk. Online help ik je met het maken van content die toegankelijk is gemaakt en dus bereikbaar, leesbaar en vindbaar voor een breder publiek zoals mensen met een beperking tot het makkelijker gevonden worden door zoekmachines.
Ik probeer alles zo goed mogelijk uit te leggen, zonder te veel poespas.