Hoe deze 5 verschillende soorten logo’s je huisstijl herkenbaar en flexibel houden met Advidar als voorbeeld.

Tegenwoordig, met alle snelle media, is het belangrijk voor je bedrijf om op te vallen en herkenbaar te zijn op de diverse platforms. Online of offline wil je natuurlijk herkend (en bekend) worden. Met je website, maar ook met je visitekaartjes, social media content, het reclamebord bij het voetbalveld, of de advertentie in het plaatselijke huis-aan-huis blad. Dit zijn de plaatsen waar de verschillende soorten logo’s een essentiële rol spelen. En je huisstijl, maar dat is een ander blog…

Voor het ontwerpen van het logo van Advidar ben ik uitgegaan van een zakelijk, standvastig, en duidelijk logo. Het logo (lees: het bedrijf) moet betrouwbaar zijn, je geeft immers een belangrijk deel van je administratie en organisatie in handen van een ander!

1. Primair Logo: het belangrijkste logo

Het primaire logo is het belangrijkste logo van je bedrijf. Dit logo moet duidelijk en representatief zijn voor je merk. Het is het logo dat mensen het eerst en het vaakst zullen zien. Dit is het logo dat je wilt dat ze herkennen en onthouden.
Het primaire logo van Advidar op een visitekaartje in de kleuren groen en blauw. Een van de 5 verschillende logo'sJe gebruikt het primaire logo meestal op de belangrijkste bedrijfsuitingen zoals je website, visitekaartjes, briefpapier, en reclameborden. Het is essentieel dat dit logo krachtig en herkenbaar is, het is immers het eerste wat mensen zien en moeten onthouden van je bedrijf.

2. Secundair Logo: als primair maar dan flexibel in vorm

Het secundaire logo is voor situaties waar je primaire logo niet goed past. Bijvoorbeeld, als je primaire logo gestapeld is en een meer vierkante vorm heeft, zal je secundaire logo horizontaal zijn, waardoor een langere rechthoekige vorm ontstaat – en vice versa.
Het secundaire logo van Advidar is ideaal voor gebruik in smalle of lange ruimtes zoals websites, headers, en banners. Het biedt flexibiliteit zonder de herkenbaarheid te verliezen.

3. Beeldmerk: abstracte representatie van je merk

Het beeldmerk is een afgeleide van je primaire en secundaire logo’s. Het geeft je merk op een meer abstracte manier weer. Dit beeldmerk is bijzonder handig voor profielfoto’s op sociale media, watermerken, of kleiner drukwerk zoals stickers en etiketten.
Een beeldmerk zorgt ervoor dat je merk herkenbaar blijft, zelfs in een klein of vereenvoudigd formaat.

4. Enkele kleur: eenvoud en kostenefficiëntie

In sommige gevallen is het handig om je logo in een enkele kleur te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij watermerken, op promotieartikelen, of andere plekken waar een meer kostenefficiënte oplossing gewenst is.
Bandjes met het logo van Advidar in 1 kleur voor evenementenIn het geval van Advidar gebruiken we het primaire logo zonder ondertitel, met of zonder beeldmerk. Het enkelkleurige logo is veelzijdig en blijft krachtig, zelfs zonder de gebruikelijke kleurvariaties.

5. Favicon: klein maar krachtig

Een favicon is dat kleine icoontje dat je ziet in de adresbalk van je browser. Dit kleine maar krachtige tekentje voeg je toe aan je website voor de professionele uitstraling en de herkenbaarheid van je merk te verhogen.
Zo’n browser icoon oftewel favicon wordt vaak afgeleid van het beeldmerk of is een vereenvoudigde versie van je primaire logo. Hoewel klein, speelt het een grote rol in de online herkenning van je bedrijf.
Kijk maar eens naar de adresbalk van je browser: wanneer je diverse websites hebt bezocht, staan er verschillende tabbladen open met daarop een favicon 😊. Favicon van Advidar.be

Conclusie

Het hebben van verschillende soorten logo’s zorgt voor flexibiliteit en consistentie in je branding.
Elk type logo heeft zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen: het primaire logo is het gezicht van je bedrijf, het secundaire logo biedt flexibiliteit, het beeldmerk is ideaal voor kleinere afmetingen, het enkelkleurige logo is kostenefficiënt, en het favicon zorgt voor online herkenbaarheid.

Door deze verschillende logo’s strategisch te gebruiken, zorg je ervoor dat je merk op elk platform en in elke situatie herkenbaar en professioneel blijft.

Vanaf hier wens ik Advidar nogmaals heel veel succes met zijn nieuwe bedrijf en veel bekendheid door de serie logo’s!

Tot slot

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van uw logo’s of wil je meer weten over branding en merkidentiteit?

Ontdek in 10 eenvoudige stappen hoe je een eigen huisstijl en handboek kunt creëren met je logo als basis!
Schrijf je vandaag nog in voor de cursus “Huisstijl & Handboek in 10 Stappen” en zet de volgende stap naar een sterke en consistente merkidentiteit!

Meer om te lezen:

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de laatste updates, inspiratie en exclusieve aanbiedingen direct in je inbox.

Wat je kunt verwachten:

  • Interessante mailtjes over huisstijlen, grafische vormgeving en toegankelijke content
  • Tips en tricks om je huisstijl te verbeteren,
  • Exclusieve aanbiedingen en kortingen

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig de laatste updates in je inbox!