Over smaakvolle huisstijl gesproken: in de wereld van de horeca draait alles om smaak. En niet alleen de smaak van het eten, maar ook de smaak van succes. Een restaurant dat dit goed begrijpt, is Chefz, gevestigd in het pittoreske Oosterhout.

Het smaakvolle huisstijlrecept bij Chefz

Chefz, een knus eetplekje aan het plein bij de kerk, weet dat een sterke huisstijl net zo belangrijk is als de juiste kruiden in hun gerechten. Je kunt dat al zien aan het stoepbord dat ze elke dag buiten zetten. Daarop staat het huidige menu vermeld en daar krijg je al honger van. Je kunt hier terecht voor lunch of diner en niet te vergeten: er is ook een borrelkaart. Er valt haast niet te kiezen uit de verschillende borrelplanken die ze aanbieden. Heerlijk met een bijzonder wijntje of biertje…

Maar er is meer dan dat – het begint allemaal met… jawel, kleur!

Elke bezoeker die Chefz nadert, ziet dus als eerste het stoepbord dat als mooi visitekaartje elke dag voor het terras word gezet. En de heren van Chefz begrijpen het belang van die eerste indruk. Het stoepbord is niet alleen een lijst van wat er op het huidige menu staat; het is een voorproefje van al het lekkers dat je te wachten staat. De gerechten en foto’s die erop staan geven al een indruk van hun huisstijl. De kleuren, lettertypes en stijl van opmaak is hier al duidelijk aanwezig.

Poster bij het terras van Chefz met het menu

Binnen word je verwelkomd door het vriendelijke personeel. Zij brengen de menukaart, waar je op je gemak kunt bladeren door de verschillende menu- en drankkaarten en iets naar je zin kunt uitzoeken.

De rijke kleuren goud, oranje en bruin uit de huisstijl keren terug. Zoals we op het stoepbord de kleuren al zagen, komen deze ook terug in de menukaart. Een mooie uitnodiging naar gerechten en drankjes die je absoluut moet proberen. Bij Chefz weten ze hoe ze kleur moeten gebruiken om jou een totale culinaire ervaring te geven.

Kleurrijke smaken op het menu

Het gebruik van kleur in huisstijl is geen toeval bij Chefz. De koks hebben met zorg en precisie elk gerecht samengesteld, niet alleen op smaak, maar ook op visuele aantrekkingskracht. Van het sappige rood van de steak tartaar tot het frisse groen van de salades, elke kleur is zorgvuldig gekozen om de honger op te wekken en ze nodigen je uit om te genieten van wat er op het menu staat.

Maar de huisstijl van Chefz gaat verder dan alleen de keuken. Het inmiddels herkenbare kleurgebruik is ook te zien aan de inrichting van het restaurant zelf. De warme bruin en gouden tinten stralen gezelligheid uit en een gevoel van elegantie. Klanten voelen zich hier meteen op hun gemak.

De smaakvolle huisstijl van Chefz die je terug ziet op de menukaart

Smaakvolle huisstijl: de saus van herkenbaarheid

De sleutel tot Chefz’ succes? Visuele consistentie. Hetzelfde kleurenpalet, dezelfde lettertypes, en dezelfde stijl zijn overal te vinden. Op de menukaarten zie je niet alleen de culinaire kunst, maar deze zijn ook een verlengstuk van de uitstraling van Chefz. Als je bij Chefz binnenstapt, weet je wat je kunt verwachten. Of je nu naar het menu kijkt, de decoratie bewondert, of een voet over de drempel zet, je voelt de samenhang. Ook de website is met deze kleurstelling, lettertypes en uitstraling meteen herkenbaar. En heb je de cadeaukaarten al kunnen bewonderen?

Smaakt naar meer

De uitstraling van de huisstijl van Chefz is net als een goed gerecht: het smaakt naar meer. Het bewijst dat huisstijl en kleurgebruik niet saai hoeven te zijn, maar juist een extra smaakdimensie aan je merk kunnen toevoegen. Kleur is niet alleen visueel, maar ook emotioneel. Het kan honger opwekken, een gevoel van comfort bieden en zelfs een glimlach tevoorschijn toveren.

Hoe is jouw kleurgebruik?

Als je wilt ontdekken hoe kleurgebruik en een smaakvolle huisstijl jouw restaurant naar een hoger niveau kunnen tillen, nodigen we je graag uit om onze kleurentest en mini-cursus te proberen. Ontdek hoe je de kracht van kleur kunt benutten en je merkidentiteit kunt versterken.

Meer om te lezen:

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de laatste updates, inspiratie en exclusieve aanbiedingen direct in je inbox.

Wat je kunt verwachten:

  • Interessante mailtjes over huisstijlen, grafische vormgeving en toegankelijke content
  • Tips en tricks om je huisstijl te verbeteren,
  • Exclusieve aanbiedingen en kortingen

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig de laatste updates in je inbox!