Logo op foto plaatsen

“Hoe plaats ik zelf mijn logo op een foto voor in de webshop?” Een vraag die ik regelmatig te horen krijg. Er zijn verschillende programma’s waar je dit mee kunt doen. Versies voor op je computer maar er zijn ook programma’s die online voor je werken.

Wil je je logo als watermerk op een foto plaatsen dan kun je het beste de .png versie gebruiken die je van me hebt gekregen. Een .png versie heeft namelijk een transparante achtergrond. Wanneer je je logo gaat plaatsen komt er daardoor geen wit blok achter maar komt de foto er doorheen.

Welk programma zal ik gaan gebruiken?

Zelf werk ik al meer dan 15 jaar met Adobe Photoshop. Dit programma is aan te schaffen met een maandelijks abonnement, maar is misschien wel te uitgebreid voor het doel: logo op foto plaatsen. Daarom ben ik op onderzoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Een programma op je computer

Photoshop Elements

Photoshop Elements is een verkleinde versie van Photoshop. Het bevat niet alle mogelijkheden die je in Photoshop tegen komt, maar je kunt er wel veel mee. Bijvoorbeeld de kleuren, helderheid en contrast van je foto aanpassen. Maar ook grafische effecten meegeven zoals kaders, patronen en texturen. Je foto omzetten naar zwart-wit. Alleen omzetten naar CMYK om de foto te gebruiken voor drukwerk gaat bij Elements niet.

Gimp

Een ander programma dat ik tegen ben gekomen is Gimp. Gimp de afkorting voor GNU Image Manipulation Program. Een uitgebreid programma dat je net als Elements op je computer installeert. Het programma is zeer uitgebreid en het handig is het dan ook dat je een Nederlandstalige handleiding kunt downloaden. Ook staan er diverse tutorials op de website. Volgens de website is het een programma dat alles in zich heeft voor hoge kwaliteit fotobewerking.

Of je logo online toevoegen aan een foto

Wanneer je af en toe een foto wil bewerken, alleen een logo toe wil voegen of geen programma op je computer wil, kun je ook online terecht. Hier zijn leuke opties te vinden die je ook kunt gebruiken voor het plaatsen van tekst op je foto voor Instagram.

WaterMark

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de website WaterMark.ws
Op deze website plaats je snel online een logo op een foto. Nadat je een foto hebt geüpload kun je deze kleiner maken (croppen), draaien, een ander formaat geven en voorzien van een filter. En je eigen watermerk toevoegen.

  • Platform: Online
  • Taal: Engels
  • Gratis: 1 foto per keer
  • bij de betaalde versie ($4,17 per maand) waarbij je meer opties krijgt zoals: meerdere foto’s tegelijk bewerken en langere video’s, extra filters en effecten.

Zoals eerder gezegd, zelf werk ik met Adobe Photoshop en heb dus niet zoveel ervaring met bovenstaande programma’s. Wel heb ik me ingelezen, reviews bekeken en gecheckt wat de mogelijkheden zijn. De online tools heb ik geprobeerd, maar wel alleen maar de gratis versie.

Canva

Met het gratis online programma kun je heel makkelijk een logo op een foto plaatsen. Het programma kan de achtergrond van je logo verwijderen, maar het is makkelijker wanneer je je vormgever vraagt om een .png-versie waar de achtergrond transparant is. In Canva sleep je dan heel simpel het juiste logo op de geplaatste foto, vergroten of verkleinen tot het juiste formaat. Zeg maar: 3 x klikken en klaar.

Meer om te lezen:

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de laatste updates, inspiratie en exclusieve aanbiedingen direct in je inbox.

Wat je kunt verwachten:

  • Interessante mailtjes over huisstijlen, grafische vormgeving en toegankelijke content
  • Tips en tricks om je huisstijl te verbeteren,
  • Exclusieve aanbiedingen en kortingen

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig de laatste updates in je inbox!