Ardiëlla Pijnenburg

grafisch vormgever - Rooij & Burg

Foto van Ardiëlla Pijnenburg, eigenaresse van Rooij & Burg

Werkzaamheden

2015 - Heden
eigenaar | zelfstandige | zzp

Rooij & Burg

Overleg met klanten –
Maken van offertes en prijsbepalingen –
Ontwerp en opmaak diverse posten –
Toegankelijke content maken –
Digitaal drukken –
Drukwerk afwerken –
Snijden, vouwen, perforeren en nieten –
Grotere oplages uitzetten bij externe drukkerij –
Freelance werkzaamheden voor en bij klanten –

1998-2015
eigenaar | zelfstandige | zzp

Grafisch Bureau Indent

Overleg met klanten –
Ontwerpen en opmaken drukwerk –
Drukwerk uitzetten bij externe drukkerij –
Opmaken van twee wekelijks uitkomende kranten –

1990-1993
medewerker voorbereiding

Drukkerij Headline
Drukkerij Dombosch

Contact onderhouden met klanten –
DTP werkzaamheden –
Doka werkzaamheden –
Monteren van films –
Maken drukplaten t.b.v. drukker –
Opzetten van de DTP-afdeling –

Kijk en/of volg Ardiëlla op

Over mij: Ardiëlla

In het kort

Nauwkeurig, zelfstandig, flexibel.
In nauw overleg met de klant van concept naar product.
Kan goed omgaan met deadlines en tijdsdruk.

Over mijn naam heb ik een blogje geschreven.
Weten hoe ik aan deze naam kom? Klik hier!

Vaardigheid

Adobe CS InDesign
Adobe CS Photoshop
Adobe CS Acrobat
Adobe CS Illustrator
WordPress | Elementor

Een iets langere versie...

Wat doe je met je bedrijf? 

Rooij & Burg (lees Ardiëlla, het is een eenmanszaak) geeft vorm. Voorheen zei ik altijd ‘geeft vorm aan alles wat netjes op papier moet’. Maar ook voor je online uitingen kun je bij me terecht. Dus van advertentie, flyer en poster tot toegankelijke pdf of ebook, Facebook advertenties of Instagram post.
#rooijenburggeeftvorm

Waarom ben je dit initiatief gestart?

Starten heb ik om een drukkerij te ondersteunen met de voorbereiding. Met drie kleine kinderen ben ik vanuit de huiskamer gaan werken. Omdat in die tijd (ik heb het nu dus over 1998) steeds meer werk op de computer kon worden gedaan kon ik deze drukkerij en anderen helpen met mijn vormgeving.

Aan welke projecten heb je met veel plezier gewerkt de laatste tijd?

Wat ik errug leuk vind is het maken van een totaal pakket. Bijvoorbeeld: de eigenaresse van een salon heeft een winactie bedacht. Daarvoor maak ik kaartjes, advertenties voor in de plaatselijke krant. Een toegankelijke pdf die op de website komt en iedereen kan lezen. Een Facebook en Instagram post en dan natuurlijk de cadeaubon die gewonnen kan worden. “Oh, kan dat ook met de naam van de winnaar erop? Ja hoor, ik maak deze vanuit mijn eigen kantoor, dus laat maar weten wie er gewonnen heeft!”

Wat vind je het tofste/mooiste aan je werk?

Oké stel je voor: de klant mailt: Ardiëlla, ik wil graag een flyer met mijn nieuwe actie. Kun jij hiervoor iets maken? Na het sturen van de proef als reactie krijgen “Oh, dat is super mooi geworden!” Dan zit ik met een big smile mijn mail te lezen hoor!

Als iedereen een kloon van jou zou zijn, hoe ziet de wereld er dan uit?

Oei… Dan past alles beter bij elkaar en wordt een bedrijf herkend aan zijn uitingen? Ik pas een huisstijl zeer serieus toe per klant. Zo is de kleur, het gebruikte lettertype, de vlakken, lijntjes etc. heel herkenbaar ingedeeld en vormgegeven. Zo word die huisstijl voor anderen, potentiële klanten, uiteindelijk heel herkenbaar. En dat moeten we hebben… 

En een heel hoog doel: we hebben we allemaal oog voor elkaar, ook voor degenen die het online lastiger hebben. Dat wil dus zeggen dat de online geplaatste pdf’s en e-books toegankelijk zijn gemaakt en daarmee (voor)leesbaar door iedereen. Dat zou mooi zijn….

Waar kunnen mensen je ‘s nachts voor wakker maken?

Koffie 🙂 En daarna een goed boek, een fantasy film of om samen muziek te maken.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?

Mijn grootste hobby is accordeon spelen, solo of in een groep, les geven of muziek herschrijven. Allemaal leuk!
Daarnaast fotografeer ik ook graag. Liefst buiten wanneer we met de onze hond, Sam aan het wandelen zijn.

Ik ben enthousiast over je aanbod, wat is de eerste stap?

Jouw eerste stap zou kunnen zijn: mij een mailtje sturen of bellen. Dan maken we een afspraak om te praten over hetgeen jij graag wil. Persoonlijk contact vind ik fijn én belangrijk. Ik wil graag jou en jouw wensen kennen. Dan ga ik iets moois voor je te maken!