Toegankelijke pdf

Ontwerp | Digitaal toegankelijk maken

Coverfoto van Maak je content toegankelijk

Een pdf is zo gemaakt en op je website geplaatst. Alleen… is die pdf ook leesbaar voor mensen die een minder zicht hebben? Kan de tekst vergroot worden, kun je navigeren door de pdf en is het contrast in kleuren wel goed leesbaar? 

Een toegankelijke pdf maken

Plaats een toegankelijke pdf op je website om meer mensen te bereiken. Deze is namelijk door iedereen leesbaar. Bijvoorbeeld door het gebruik van goed leesbare lettertypes en alternatieve teksten voor afbeeldingen in te stellen.

Je toegankelijke pdf voor kunnen laten lezen

Een toegankelijke pdf is fijn omdat je deze voor kunt laten lezen door je smartphone. Handig in een drukke trein, in een wachtkamer of welke andere rumoerige ruimte.

Vrouw zitten in de trein luisterend naar iPhone

Hoe nu verder...

Ik wil graag weten wat je wensen zijn. Heb je hier al over nagedacht? Laat het me weten: via mail, telefonisch of maken we een afspraak op kantoor, kan allemaal…

Oké, ik heb duidelijk wat je wensen zijn. Nu ga ik met het ontwerpen en vormgeven aan de slag. Je ontvangt van mij een digitaal voorbeeld zodat je weet hoe jouw product eruit kan gaan zien. 

Aan de hand van jouw correcties en opmerking pas ik het ontwerp aan. Deze stap herhalen we net zo lang totdat alles naar jouw zin is en jij het ontwerp goedkeurt.

Een toegankelijke pdf ziet er niet anders uit dan een ‘gewone’ pdf maar vereist wel een x-aantal extra stappen om deze helemaal werkend te maken. Dat ga ik nu voor je doen.

Nu ontvang je een digitaal toegankelijk document dat je naar iedereen kunt mailen of op je website zetten.