Naast een iPad ligt en telefoon met oortjes en staat er een kop koffie op tafel.

Toegankelijke content

Een pdf, ebook of weggever om op je website te plaatsen. Content die voor iedereen makkelijk leesbaar en bruikbaar is = toegankelijke content. 

Maak ook een goede indruk met
digitale content die toegankelijk is voor iedereen

toegankelijke pdf

= een pdf die leesbaar en bruikbaar is voor iedereen

Een pdf is zo gemaakt en op je website geplaatst. Alleen… is die pdf ook leesbaar voor mensen die een minder zicht hebben? Kan de tekst vergroot worden, kun je navigeren door de pdf en is het contrast in kleuren wel goed leesbaar? 

Twee handen die een bril vasthouden. Naast de kop koffie een laptop waarop een toegankelijk ebook open staat dat dus zonder bril kan worden gelezen.

verplicht

Fijn wanneer iets bruikbaar, leesbaar en toegankelijk is

Voor de overheid is het al verplicht, maar… voor jouw klanten zou het ook heel fijn zijn wanneer de digitale weggever die ze kunnen downloaden, de pdf met uitleg over een bepaald onderwerp van jouw bedrijf of het werkboek dat je gebruikt bij de Facebook challenge ook voor iedereen bruikbaar, leesbaar en toegankelijk is

in de trein, wachtkamer...

Voor laten lezen

Een toegankelijke pdf is fijn omdat je deze voor kunt laten lezen door je smartphone. Handig in een drukke trein, in een wachtkamer of welke andere rumoerige ruimte.

Vrouw zitten in de trein luisterend naar iPhone
Het boek 'Maak je content toegankelijk' ligt open op tafel

Maak je content toegankelijk(er)

Heb je één van mijn artikelen gelezen over toegankelijke pdf’s? Dan weet je dat het belangrijk is om je content leesbaar en bruikbaar te maken voor iedereen. Maar ook dat je daar wel wat moeite voor moet doen. Vraag mijn ebook aan en lees meer over het maken van toegankelijkere content 

DIY voor je huisstijl

Kleuren kiezen en lettertypes

Kies kleuren voor je huisstijl die genoeg contrast hebben. Dan is jouw tekst op een gekleurde ondergrond voor iedereen goed leesbaar.
Kies voor je huisstijl leesbare lettertypes. Duidelijke vormen met genoeg witruimte rondom de letters, tussen zinnen en alinea’s leest namelijk prettiger. Voor iedereen trouwens… Op een scherm én op papier!

podcast

Contentprikkels

In december 2022 werd ik gevraagd door Marrit van Woordprikkels om eens samen te praten over het maken van digitale content. 

Kijk op haar website via deze link of ga meteen naar de podcast via onderstaande knop

Vrouw met hooftelefoon luisterend naar voorgelezen tekst op smartphone.jpg

En... overtuigd dat jij ook mooie en toegankelijk content nodig hebt? Ja toch?

Grijp dan nu je kans, neem contact met me op, dan gaan we er samen voor zorgen dat jouw content ook voor iedereen is!

Hoe nu verder...

Ik wil graag weten wat je wensen zijn. Heb je hier al over nagedacht? Laat het me weten: via mail, telefonisch of maken we een afspraak op kantoor, kan allemaal…

Oké, ik heb duidelijk wat je wensen zijn. Nu ga ik met het ontwerpen en vormgeven aan de slag. Je ontvangt van mij een digitaal voorbeeld zodat je weet hoe jouw product eruit kan gaan zien. 

Aan de hand van jouw correcties en opmerking pas ik het ontwerp aan. Deze stap herhalen we net zo lang totdat alles naar jouw zin is en jij het ontwerp goedkeurt.

Het ontwerp is goedgekeurd! Nu ga ik alles verzamelen en zo maken dat de drukker zonder problemen kan drukken. Let’s go!

Nu heb je een digitaal document dat je naar een drukkerij kunt sturen om gedrukt te worden

Je kunt het ontwerp zelf laten drukken maar je kunt het ook door mij laten regelen. Ik werk al jaren samen met een aantal drukkerijen die goede kwaliteit leveren tegen een mooie prijs.