Inhoud van dit blog
DEEL DIT BERICHT:

Posters bestellen | van ontwerp tot druk

Wil je je bedrijf, de uitverkoop, een festival of ander evenement promoten? Dan kun je posters bestellen om op een een leuke manier onder de aandacht te komen bij je aanstaande publiek.

Er komt best wel wat kijken bij het ontwerpen van een goede poster. Je toekomstige klant of publiek moet in één oogopslag kunnen zien wat voor evenement je organiseert. Vooral wanneer je poster langs een weg, of zelfs de snelweg komt te hangen. In die paar seconden en in een paar woorden moet het dus duidelijk worden waar het om draait bij jouw poster. Komt er een concert, een evenement, een kortingsactie of een nieuw bedrijf?

Een poster is een goed hulpmiddel om je evenement of bedrijf te promoten.

Ontwerp

De volgende tips helpen je met het ontwerpen van een poster waarmee je je evenement gaat promoten. Zo’n poster die je tegen kunt komen in een bushokje, in een café aan de muur, in de kantine aan het prikbord of in de supermarkt. Wanneer je de poster ziet moet je nieuwsgierig worden naar het evenement en snel kunnen zien waar het evenement over gaat.


Teksten

Bedenk een korte, pakkende tekst. Je klant kan in enkele seconden geen lange verhalen lezen. Je wil deze in een aantal woorden informeren.
Gebruik een duidelijk lettertype. Ingewikkelde lettertypen zullen moeilijk te lezen zijn van veraf.
Verder moet je ook denken aan de grootte van je tekst. Wanneer het lettertype te klein is kunnen mensen het een paar meter verder niet meer lezen en is de aandacht al ergens anders.

Teksten die op je poster geplaatst (kunnen) worden:

  1. Naam van het evenement
  2. Datum en tijd van het evenement
  3. Korte beschrijving of pakkende slogan
  4. Locatie
  5. Naam van je bedrijf
  6. Verwijzing naar je website, telefoonnummer, QR-code voor meer info.

De poster waarmee je je kunt onderscheiden van anderen vraagt om een passend ontwerp.

Poster bestellen met de aankondiging van een concert over Beethoven met plakband geplakt op een muur

Kleuren

Contrasterende kleuren maken de tekst op je poster opvallend en duidelijk leesbaar te maken.
Ontwerp je poster meteen in de juiste drukkleuren. Deze moet namelijk worden gedrukt of geprint en printers en drukpersen werken met CMYK-kleuren. Is je ontwerp in RGB gemaakt kunnen de kleuren in CMYK wel eens heel anders uitkomen…

Beelden

Beelden zeggen meer dan duizend woorden; dat is in dit geval ook waar. Probeer een beeld te gebruiken dat de boodschap weergeeft en de aandacht trekt van je publiek.
Zorg voor scherpe beelden, vage foto’s zijn vervelend of het moet juist jouw bedoeling zijn. Een resolutie van 300 dpi is het meest gebruikelijke bij drukwerk.

Logo, naam en website

Nu je kleur, tekst en beeld hebt uitgekozen moet je klant nog weten van wie het evenement is. Plaats je naam, je website, je adres of de locatie van het evenement onderaan je poster. Je kunt ook een QR code aanmaken om zo je klanten naar een webpagina te leiden waar meer informatie te vinden is.

Straatbord met een poster van een kapsalon

Drukwerk

In de ontwerpfase van je poster heb je waarschijnlijk (hopelijk) al bedacht waar je deze gaat hangen. Naast het ontwerpen is het formaat en het materiaal waarop gedrukt gaat worden ook belangrijk voor de juiste uitstraling.

Formaat

Wil je je poster zelf printen? Dan gebruik je waarschijnlijk een A4 formaat. De meeste thuisprinters gebruiken dit formaat. Heb je een A3 printer? Maak je ontwerp dan meteen op A3 om vage, geblokte foto’s en teksten te voorkomen. Bij een drukkerij kun je nog grotere formaten laten drukken. Bijvoorbeeld een A1 voor een stoepbord of nog groter! Hang je poster in een bushokje of een billboard….

Papiersoort

Papiersoorten zijn er ook te kust en te keur. Je kunt je poster laten drukken op houtvrij gesatineerd papier. Dit geeft het ontwerp een luxueuze uitstraling door de lichte glans van het papier. Komt je poster buiten te hangen kies je misschien beter voor Blueback. Dit papier heeft een blauwe, ruwe achterkant die ervoor zorgt dat het papier niet doorschijnt en dat je het makkelijk kunt plakken.

 

Posters bestellen

Zoals je hebt gelezen komt er wel wat kijken bij het ontwerpen en bestellen van posters. Wanneer je door de bomen het bos niet meer kunt zien, neem contact met me op. Ik help je natuurlijk graag met je ontwerp en met je keuze van papier en drukkerij.

Poster bestellen met tekst lief in een fijn lettertype. Als versiering een klein hartje erbij. De poster kun je online downloaden en offline printen

Bestel bovenstaande poster door te klikken op deze link >> poster lief

Meer om te lezen:

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de laatste updates, inspiratie en exclusieve aanbiedingen direct in je inbox.

Wat je kunt verwachten:

  • Interessante mailtjes over huisstijlen, grafische vormgeving en toegankelijke content
  • Tips en tricks om je huisstijl te verbeteren,
  • Exclusieve aanbiedingen en kortingen

Schrijf je nu in en ontvang regelmatig de laatste updates in je inbox!