Eindejaarscadeau waar jouw klant blij van word

Brievenbus

En jij ook!

Een eindejaarscadeau is een gezellige manier om nog eens onder de aandacht te komen van je klanten en om jullie relatie nog eens extra te benadrukken. Vooral nu, eind 2020. Want hoe je het ook bekijkt het was een bijzonder jaar. 

Een kerstpakket geven of een ander cadeautje?

Traditioneel gezien is december de maand van cadeautjes. Cadeautjes ontvangen en misschien nog leuker, cadeautjes geven, mensen blij maken. De tijd waarin een werkgever een kerstpakket geeft aan zijn werknemers om deze fijne feestdagen te wensen. Heb jij ook wel eens zo’n doos ontvangen met allerlei (luxere) etenswaren en/of andere cadeautjes?  

Om al je klanten zo’n gevulde doos te geven gaat misschien wat ver maar waarschijnlijk vind je het wel leuk om jouw klant een attentie te geven, blij te maken.

Maar hoe kun je je klanten blij maken wanneer je ze door de omstandigheden niet of nauwelijks ziet? Omdat je door de maatregelen minder klanten ziet, omdat zij het lastig vinden om naar je toe te komen. Omdat er maar een maximaal aantal klanten in je winkel mogen komen. Of omdat je misschien je salon tijdelijk hebt moeten sluiten door de maatregelen… Stuur een eindejaarscadeau!

 

Cadeau idee

Om je klanten te laten weten dat je aan ze denkt en dat je ook hoopt dat ze in betere tijden weer terug komen heb ik een aantal ideeën op een rijtje gezet. Zodat je jouw klant kan laten weten dat je aan ze denkt, persoonlijk, via de post, via mail of whatsapp. 

Ook al heb je geen persoonlijk contact, zo kun je toch je klanten een hart onder de riem steken. Op een veilige manier. 

En een beetje extra aandacht aan het einde van dit jaar, is nooit verkeerd toch?

 

Stuur een ‘echte’ ansichtkaart

Er was eens een reclame campagne voor de PTT Post: Een kaartje versturen, kleine moeite groot plezier. Dat is nu nog steeds, vind je niet? Persoonlijk vind ik kaartjes ontvangen nog altijd erg leuk.

Bron Nederlandse Affiches, Museum voor Communicatie

Affiche Een kaartje, kleine moeite, groot plezier

Stuur je klanten een kaart, al dan niet voorzien van een kerstwens of een andere wens om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Wanneer je een adressenlijst hebt van je klanten is het zeker de moeite waard om je klanten een échte kaart te sturen.

Een gedrukte kaart, een kaart die je kunt bewaren, een kaart die kan worden opgehangen of ergens neergezet.

Dan kom je meerdere keren onder de aandacht en jouw beste wens ook. Een kaartje sturen is dus een mooi eindejaarscadeau.

 

Wat voor tekst zet ik er dan op?

Je kunt de traditionele kerstwens sturen met: Wij wensen je fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar. Of wat persoonlijker door een gedichtje te plaatsen. Op het internet zijn heel wat gedichtjes te vinden.
Bijvoorbeeld: 

Wij hopen van harte
dat het nieuwe jaar 
jullie veel goeds mag brengen. [Luckz]

De boom staat klaar
De haard staat aan
Laten we snel naar 2021 gaan [kerstwens]

Kies voor de voorzijde voor een tekst die past bij dit jaar en plaats op de achterzijde je wens voor het nieuwe jaar. Maak een kaartje in jouw huisstijl kleuren met op de voorzijde een tekst zoals:

  • We missen je 
  • We hopen je snel weer te zien
  • Thinking of you
  • Tot snel
  • Het is stil zonder jou
  • 2021 gaan we goed beginnen

Kaart met de tekst we missen je an Kapsalon KnipmeKnap!

 

Op de achterzijde vermeld je een kerstwens vermelden, een persoonlijke boodschap of misschien een kortingscode.

De kaart hiernaast van KnipmeKnapsalon is eerder dit jaar verstuurd. Op de achterzijde van deze kaart van staat vermeld:

We zien je na 
de coronacrisis 
graag terug 
in onze salon!

 

Stuur samen met je ansichtkaart een cadeaubon

Wil je je klant naast de kaart nog eens extra verwennen met een cadeautje? Stuur een wenskaart én een cadeaubon als eindejaarscadeau samen in een mooie (cadeau)envelop! 

Cadeaubon CoCo

Met de tekst: ‘Ontvang bij je volgende pedicure behandeling €5 korting’.
Of ‘Bij je volgende online bestelling ontvang je direct 10% korting op je aankoop’. 

Bij speciale, vaste klanten kun je  ervoor kiezen om in de envelop bij de kaart deze cadeaubon te stoppen.
‘Hierbij sturen we je deze cadeaubon om je te bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf afgelopen jaar. We zien je heel graag weer terug in 2021!
Vul op de bon alle gegevens van jouw klant in. Dat maakt de cadeaubon nog persoonlijker. Korting geven kan voor je klant een extra stimulans zijn om bij je terug te komen.

Je kunt er ook een periode op zetten, zoals ‘Maak voor januari een afspraak voor een gezichtsbehandeling en ontvang extra korting’. 

Zou jij een afspraak maken waarbij je korting kunt krijgen? Ja toch?

 

Stuur met je ansichtkaart een vriendenbon

Vriendenbon Beauty ConceptBij de kerstwens in de envelop vind je klant een vriendenbon. Een mooi cadeau om te ontvangen!

‘Introduceer een nieuwe klant en ontvang beide 25% korting op een behandeling naar keuze’. Jouw vaste klant krijgt een cadeau van 25% korting én ze brengt iemand anders mee…

Dat is voor jou dan ook weer leuk.

Zet op de bijgaande kerstwens een tekst over vriendschap, bijvoorbeeld:

Vriendschap is het mooiste wat er kan bestaan.
Vriendschap is iets wat niet mag vergaan
 in deze tijd van het jaar willen wij
jullie graag samen in het zonnetje zetten.  

Op de achterzijde is er ruimte om jouw bedrijfsgegevens te plaatsen. Dus jouw logo, naam, adres, e-mail, website. Wat je ook kunt vermelden is een voorwaarde voor het inleveren van deze bon: ‘Jouw introducé mag nog niet bekend zijn in onze salon en deze bon moet worden ingeleverd bij het eerste bezoek.’ Zo voorkom je dat twee vriendinnen met twee bonnen aankomen… Of vind je dat niet erg. Ze komen dan och twee keer 😉 Maar denk er even over na wat je voor voorwaarden wil plaatsen.

 

Stuur samen met je ansichtkaart een spaarkaart

Geef je klant een spaarkaart tegelijk met de kerstwens. Bij een volle spaarkaart geef je de klant €10,00 korting. Dat doe je normaal ook al, maar nu vul je al de helft van de vakjes al in met je stempel of een sticker.

Zo heeft je klant een cadeautje ontvangen en is al een eindje op weg naar een volle spaarkaart. Ze word dan wel uitgenodigd om bij je terug te komen om de spaarkaart vol te maken.
Gebruik jij digitale spaarkaarten voor je klanten? Misschien kun je een speciale code op je kaart plaatsen zodat de klant extra punten op zijn of haar spaarkaart bij kan (laten) zetten.

 

Heb je geen adressenbestand?Hoe gaat het met jou

Maar je hebt wel een email lijst? Dan kun je op een digitale manier jouw eindejaarscadeau versturen. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld:

  • Stuur een Whatsapp met een speciale boodschap zoals deze illustratie hiernaast.
  • Stuur een Whatsapp met een speciaal daarvoor gemaakt digitaal beeld
  • Stuur een mail met een mooie wens en een kortingscode
  • Stuur een mail met een code naar een speciale klantenpagina op je website 

Wanneer je van je klant geen gegevens hebt, maar ze wel in het zonnetje wil zetten geef ze dan kleine attentie bij zijn of haar bezoek met daarbij een kaartje met een mooie wens. 

 

Nog veel meer mogelijk!

Dit lijstje is bij lange na niet compleet en er zijn nog veel meer mogelijkheden. 

Wanneer je een eindejaarscadeau wil geven aan je klant en inspiratie zoekt is het handig om een eerste opzetje te hebben. Dat heb ik je hiermee proberen te geven, een eerste idee. Laat die fantastische, toepasselijke ideeën maar komen! En heb je daarbij hulp nodig, ik help je graag!

 

Ga er eens voor zitten met een kop koffie of thee en bedenk waar je jouw klant blij mee maakt.
Een attentie waarmee je een glimlach op het gezicht van je klant tovert.

Lees ook

DTP wat is dat?

DTP is de afkorting van desktop-publishing. Het bewerken en opmaken van documenten met behulp van een computer en softwarepakketten.

BoekenBoeken

Stuur een bericht