1
uur
1
sprekers
1
composities
1
muzikanten

Concert

Renaissance d'Amélie

L'impression de la renaissance du future fabuleux

Al meer dan 20 jaar fabuleus! In 2001 walste ze op een accordeondeuntje de filmzalen binnen: een meisje met korte zwarte carré en frambozen op haar vingers: ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ bleek een fameuze kaskraker. 

Concert + Film
U krijgt de volledige film te zien.
U krijgt eveneens een volledig concert met de volledige soundtrack.
De film, waarvan de muziek volledig herwerkt is door Ludo Mariën, wordt vertoond met begeleiding van een live orkest van 130 muzikanten! Alle bestaande muziek wordt live gebracht, maar ook andere composities van Yann Tiersen, en onder andere composities van Ludo Mariën vervolledigen het muzikale gedeelte.

Woord
Maar wat gebeurt er dan met het woord? Zes sprekers maken deel uit van het orkest, want wanneer het orkest het geluid van de film overneemt, zullen onze sprekers de Frans gesproken teksten dubben. Mannen & vrouwen. Zij nemen plaats in een Frans salon, alsof ze zelf toeschouwers in de bioscoop zijn.

Daarnaast zijn de meest gekke toestellen, plots orkestinstrumenten geworden zoals een stofzuiger, een gereedschapskist, noppenplastiek, emmers water, papieren vliegertjes…

Logo voor het project Renaissance d'Amélie in zwarte letters
Een 3 uur durend spektakel. 87 composities.

Film – Muziek – Woord.

110 accordeons, basaccordeons, contrabassen,
2 piano’s en keyboards, banjo/mandoline, gitaar, slagwerkers, percussionisten,
6 sprekers/vertelstemmen.

Een internationale samenwerking tussen het Mols ACCORDEONENSEMBLE uit Mol, België en accordeonvereniging ‘De Lustige Klanken’ uit Bergeijk, Nederland.

Nino, een groene kabouter die als mascotte meegaat op reis met de accordeonklas

Nieuws

20-11-2022

Te zien op RTV:

Opnames gemaakt tijdens de 1e repetitiedag

'Mols ensemble bereidt reeks concerten voor

In het Sint-Jan-Berchmanscollege in Mol is het lokale accordeonensemble volop aan het repeteren voor een reeks concerten die ze in maart zullen brengen. In totaal zullen er zo’n 110 accordeonspelers, samen met wat andere muzikanten, de volledige film ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ vertalen tot een muziekstuk.’

12-10-2022

Facebook & Instagram

We zijn te vinden op Facebook en Instagram! 
Hier zullen we regelmatig  nieuwtjes, berichtjes en foto’s  en posten.

Volg ons, blijf op de hoogte en deel!

Quia quosa eos si te enditatur, corum fugiam esequist la doluptis et aruptas doluptas dolorat volum quid quo officabore venisquibere pa antion niscien imenis re nat.

Venis des magnate soluptate nonsecae et expellab im res doles audipic tumquo maio que vende num voluptas eum in nus is ditias rerum que volo blaborum in es aut volo berum ut occum faccus mi, si debitem nustibus maio temodipsant, coremporum enienet ma aperemqui dem. Sam quias quasperferi con rem facipsa simaxime volesciusam, odias endis et, et lam et laudis doluptate eos sinust, aborum invel iunto omnimuscidel endit, et ulparib erovid quamus perrum aut doles ese sapis am, sa nestor arupta con cuptam ut dolor modi alibus dolorenderum qui il imus a voloreh endicte non conse velliqui cuptatem quaepud andipsunt autemque nosam arume cor rat.

Mincte sequia et rem. Tia ditas as ressum, aborit erum rata voluptae volorernatum sum essimin cienditibus as eum quianie ndaepre ssuntem se nimaximaio experum que nos cone neseria simi, utem expe sape quiat.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tickets

10 maart 2023
CC ‘t Getouw
Mol (B)

11 maart 2023
CC ‘t Getouw
Mol (B)

25 maart 2023
Theater de Kattendans
Bergeijk (NL)

26 maart 2023
Theater de Kattendans
Bergeijk (NL)

Sponsoren

Sponsoren

Interesse om dit mooie, internationale project te sponsoren? Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je ons kunt helpen. Download de brochure en neem snel contact op met Julien om jouw wensen door te geven.
NAMENS ONS ALLEMAAL: ALVAST ONTZETTEND BEDANKT!

Orkesten

Opstelling van meer dan 40 mensen die bij het Mols accordeonensemble spelen. Foto gemaakt in Dessel voor het Tabloo

Mols ACCORDEONENSEMBLE – TABLOO Dessel – 15 oktober 2022 Concert tijdens het Accordeonfestival van DESSELINA n.a.v. 750 jaar Dessel.
Foto: Hans Cools

Mols ACCORDEONENSEMBLE

Mol - België

Het Mols ACCORDEONENSEMBLE is gegroeid uit de samenspellessen van de accordeonklas van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Mol, onder leiding van Ludo Mariën. Het vak ‘accordeon’ is ingericht aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Mol vanaf het schooljaar 1995-1996. Het is altijd een succesrijke cursus geweest, van meet af aan: tot en met dit schooljaar zijn er al 200 studenten die accordeon gevolgd hebben in Mol. De studenten komen van heinde en verre, en uit Nederland. 

Leden van de accordeonvereniging De Lustige Klanken poseren samen

Accordeonvereniging
de Lustige Klanken

Bergeijk - Nederland

Accordeonvereniging de Lustige Klanken is opgericht in 1959 door Frans Coenen. De vereniging bestaat inmiddels uit vier orkesten namelijk: D, C, B en A orkest. Het D-orkest bestaat uit jeugdleden tot 16 jaar. Zelfs met een paar maanden accordeon les gevolgd te hebben is het al mogelijk deel te nemen aan dit orkest. Het C orkest bestaat uit de gevorderde jeugd en speelt herkenbare muziekstukken. Het B-orkest is het volwassen orkest en speelt herkenbare nummers afgewisseld met serieuze muziekstukken. Het A-orkest bestaat uit gevorderde volwassenen en speelt moeilijkere muziekstukken.

Nino, een groene kabouter die als mascotte meegaat op reis met de accordeonklas

Film

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

'She'll change your life'

Drama – Komedie – Romantiek
Regie: Jean-Pierre Jeunet
Muziek: Yann Tiersen
Première: 25 april 2001
4 Césars – 5 Oscarnominaties

Film

Amélie is een gevoelige jonge vrouw die zich na de bizarre dood van haar moeder heeft teruggetrokken in een breekbare wereld waarin lot en toeval onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en de kleinste genoegens van het grootste belang zijn.

Het verhaal van Amélie die liefde vindt door haar medemens met liefde te benaderen, is een modern sprookje, een zonder prins op een wit paard maar met een man op een brommer, dat toch nostalgisch aanvoelt.

‘Sans toi, les émotions d’aujourd’hui ne seraient que la peau morte des émotions d’autrefois’

‘Zonder jou zijn de gevoelens van vandaag slechts schilfers van die van vroeger’.

Hipolito

Cast

 • Amélie Poulain
 • Nino Quincampoix
 • Raphaël Poulain
 • Amandine Fouet-Poulain
 • Suzanne
 • Gina
 • Georgette
 • Joseph
 • Lucien
 • Collignon
 • Hipolito
 • Éva
 • Philomène
 • Madeleine Wallace
 • Dominique Bretodeau
Opname uit de film Amélie Poulain